EKO DAN - SKOK NA PREDMETNO STOPNJO

V petek, ko je bil eko dan,  so na šoli potekale različne eko delavnice. Zato smo se šolski novinarji odločili za terensko delo. Bilo je zelo zabavno, saj sva se lahko veliko pogovarjala z drugimi učenci ...

Učenci šivajo
   prelepe izdelke.
Najprej sva z Lukom obiskala učiteljico Emo Vidic Judež. Pri njej so učenci 7. c razreda stare obleke predelovali v nove izdelke, npr. v nakupovalne cekarje, hlače in majice. Tam so bili učenci: Ana Tomašič, Manca Ozimek, Ela Urankar, Nena Kvas, Jure Jarc, Neža Strehar, Ismeta Dizdarjevič, Jan Mrak in Eva Šobar. Nekatere učence sva malo povprašala, o tem dnevu in delavnici.

Juretu Jarcu se je zdel ta dan zelo dobra ideja, še posebej pa zato, ker recikliramo.
Tudi Neni Kvas je bil dan zelo všeč, saj ni bilo pouka, naloge, še posebej pa zato, ker je lahko strigla in šivala stare kose oblek, česar ji doma ne bi pustili.
Naslednji obisk je bil pri učitelju Marku Bračiču. Pri njem so učenci 7. b izdelovali lesena glasbila. Ob tem so tudi poslušali muziko. Sodelovali so učenci: Anja Planinšek, Maja Benkovič, Natalija Koželj, Teja Plečko, Lora Lesjak, Enja Mijovski, Mubina Dizdarević, Petra Hribar in Klara Antonin. 

Učenci preizkušajo
svoja glasbila.
Najprej so lesene tulce pobrusili na obeh straneh, nato so na eni strani luknjo pokrili s plastiko in poleg zvrtali luknjo. Ko so to končali, so začeli iz lesa izdelovati brnivke. Tudi tu sva nekaj učenk vprašala, kakšen se jim zdi ta dan. Natalija Koželj je rekla, da tukaj izdelujejo glasbila iz lesa, jih preizkušajo in se zabavajo. Anji Planinšek se zdi ta dan super in ekološki.
Učenci lepijo zamaške
na ekološki otok.
Šla sva tudi k učiteljici Tamari Bračič.  Pri njej so učenci 9. razreda - Nik Jeretina, Aleks Čadež, Žan Lamovsek, Hristijan Trajčev, Alan Muradbašić, Denis Ogrin, Kristijan Kotnik, Maid Aidrašič, Rene Vidmar, Blaž Antonin in Dmitrij Kotov, izdelovali ekološki otok. Nanj so pozneje tudi položili zamaške. Otok je bil narejen iz kartona. Učencem je bila delavnica zelo všeč. Oprostite, devetošolci  niso nama hoteli dati več mnenj!

Pa midva? Podatke sva si zapisovala na list papirja in fotografirala. Delala sva v paru.
                                        

                                                      Kiar Zupanc in Luka lev Zavasnik, 7. c

Komentarji