ČAKA NAS OBNOVA ŠOLSKEGA PODHODA

Na šoli smo se odločili, da bomo prenovili naš šolski podhod. Urejenost podhoda bo pomagala učencem in vsem mimoidočim pri boljšem počutju in večjem občutku varnosti.
Učenci so pri predmetu likovno snovanje dobili ideje za prenovo. Podhod bomo učenci sami prebarvali z lepimi barvami. To smo predlagali Občini in Komunalnemu podjetju Kamnik. Če ste že opazili, so v podhodu že nove luči in smetnjaki, kjer lahko ločujete odpadke.
Ravnatelj Rafko Lah, Sandi Borec, Anamarija Erčulj in Tina Plahutnik so izbrali ime projekta, in sicer se imenuje: S pozitivno mislijo v lepši dan. Učenci likovnega snovanja bodo poslikali podhod z obrazi ljudi različnih ras, kultur,  vsak od njih pa bo imel oblaček s pozitivno mislijo. V podhodu nas bo vse spremljala misel: Ni važno, od kod prihajaš, važno je, kam si namenjen. S tem želimo tudi sporočiti, da smo si ljudje različni po srcu, rasi, jeziku, videzu, a smo si enaki po srcu. Pa še ena misel: Če se želite premakniti naprej, boste morali pustiti nekatere stvari za seboj. Osebno mislim, da sta obe misli globoki in pametni.
Pojavilo pa se je nekaj težav, saj se strop v podhodu ruši, zato ne moremo pobarvati vsega in čakamo še Občino, da nam s svojimi stroji poruši še njegov preostanek.
Barvanje stene ni problem, iščemo pa še načine, kako bomo pobarvali strop, saj je visoko nad nami.
Poslikave naj bi mimoidoče spomnile na njihov odnos do bližnjih, v prvi vrsti pa jim seveda želimo tudi polepšati dan.


                                               Kiar Zupanc, 7. c

Komentarji