PUST ŠIROKIH UST

   V torek, 10. 2. 2016, je bil pust. Ta praznik pa nismo praznovali le doma, temveč tudi na naši šoli. Otroci se vsako leto veselijo, zato je dobrodošlo v šolo priti našemljen.
   Vsako leto večina otrok nestrpno čaka ta veseli praznik, pust. Le kdo nima rad nasmejanih in za humor razpoloženih ljudi? Malokdo. Zato se vsako leto na drug dan praznuje pust. Otroci se našemijo, se veselijo in pobirajo denar ter sladkarije. 
   Na naši šoli smo imeli tako letos kot vsako leto zelo veliko izvirnih mask. Seveda, najprej se je treba malce učiti, potem pa se učenci na razredni stopnji v spremstvu učiteljic odpravijo po Kamniku.    Ko pa se konča pouk, vsi nestrpni odhitijo od hiše do hiše, si kaj prislužijo, kaj zapojejo ... Skratka, ta dan je za večino ljudi super. 
   Okoli petih pa se začne znamenita povorka. Po mestu spustijo znamenitega kamniškega mamuta, za katerim korakajo mažoretke, godba in številne pustne maske. Po koncu povorke je podelitev nagrad za šest najboljših maškar leta.
   Ko se vsi veseli in utrujeni obenem vrnemo domov, lahko rečemo, da smo preživeli še en čudovit dan. Z nasmeškom na obrazu zaspimo in nestrpno čakamo naslednji dan.

                                Agata Prepeluh, 5. a

Komentarji