KULTURNI DAN - O BONTONU

V petek 21.11.2014 smo imeli učenci od 1. do 9. razreda kulturni dan na temo BONTON.
Naš razred je začel pri učiteljicah Olgi Šmidovnik in  Nataši Zor. Tam smo imeli smo slovenski tradicionalni zajtrk in kratek uvod v bonton, kjer so nam povedali, kakšno je kulturno obnašanje in kakšne se kulturne besede. Kasneje smo šli k učiteljici Tini Plahutnik, kjer smo izdelovali plakate na različne teme bontona na spletu. Pogovarjali smo se, kakšen je bonton na spletu in telefonih ter na kaj moramo paziti. Kasneje smo imeli delavnico pri učiteljici Jani Jus in Janji Hribernik, kjer smo tudi delali po skupinah. Pogovarjli smo s o tem, kako bi odreagirali če bi za trenerja surfanja dobili človeka, ki je brez rok in nog. Po tej delavnici smo odšli nazaj k učiteljici Nataši Zor, kjer smo imeli predavanje o kulturnem obnašanju za mizo.
Na koncu kulturnega dneva smo si še izdelali kartice, na katerih je bila napisana lepa misel. O bontonu smo se naučili veliko novega in zanimivega. 

                                                                                       Janja Zupančič, 8. b

V petek, 21. novembra 2014, smo imeli kulturni dan na temo bonton. Začeli smo ob 8.20 v učilnici učiteljice Olge Šmidovnik. Najprej smo se pogovarjali (10min). Potem so dežurni odšli po tradicionalni slovenski zajtrk  (kruh, med, jabolko in mleko). Ko smo pojedli, so dežurni učenci odnesli zajtrk in začeli s kulturnim dnevom. Prvi dve uri smo se pogovarjali z učiteljicama Olgo Šmidovnik in Natašo Zor o obnašanju. Pogovarjali smo se o kašljanju (da damo roko pred usta, če smo v gostilni, da se obrnemo stran od mize ...). Pogovarjali smo se tudi o pozdravljanju (roke ne stisnemo ne premočno in ne prerahlo, prijatelje takrat tudi gledamo v oči in se nasmehnemo ...).  

Nato smo odšli v učilnico za matematiko Danijela Bezka. Tam so bile učiteljici Jana Jus in Janja Hribernik ter seveda naša razredničarka Olga Šmidovnik. Tam smo se pogovarjali o nekem človeku, ki se je rodil brez rok in nog in zelo dobro plava in deska. Potem smo se pogovorili, če bi bil lahko on naš trener. Če smo rekli da oz. ne, smo morali to tudi razložiti. Nato smo naredili strip o tem človeku in to je bilo vse za 3. uro.

4. uro smo imeli v učilnici angleščine. To uro sta vodili učiteljici Tina Plahutnik in Olga Šmidovnik.  Pogovarjali smo se o spletu, npr. o tem, kako ne smemo dati neprimernih fotografij na splet ... in da če te nekdo slika brez dovoljenja, tega ne smeš dovoliti. Po tej uri smo imeli malico (mandarine in preste). In to je bilo vse za 4. uro.

Zadnjo celo 5. šolsko uro in še slabo 6. uro smo se vrnili nazaj v učilnico angleščine Olge Šmidovnik, tam je bila tudi učiteljica Nataša Zor. Tam smo se pogovarjali o kulturi v gostilni ( na kateri strani je žlica,nož, vilica... In kako sedimo .....)

Ta kulturni dan mi je bil zelo všeč in rad bi ga doživel še velikokrat.                       
                                                                     Pripravil: Maid Ajdarpašić,  8. b

Komentarji