ARIANA GRANDE – BUTERA

Ariana Grande Butera je znana kot profesionalna ameriška pevka in igralka italijanskega rodu. Rodila se je 26. junija 1993 v Boca Ratonu na Floridi. Svojo kariero je začela s petjem na potniških ladjah, na športnih prireditvah in z različnimi orkestri na Južni Floridi. Je hči Joan Grande, glavne izvršne direktorice, in Edwarda Butera, ki ima v lasti grafično oblikovanje podjetje v Boca Ratonu. Njen starejši polbrat Frankie Grande je igralec, plesalec in producent.

Vir: http://celebmafia.com/ariana-grande-teen-choice-awards-2014-los-angeles-166935/
Njena glasba je v glavnem pop in R & B ter ima elemente funka, plesa in hip hopa. Njen izjemen vokal so pohvalile tudi  znane osebnosti, kot sta Kelly Clarkson in Lady Gaga. Ariana je veganka, posvojila pa je tudi štiri pse.
Pri 8. letih je nastopala na karaokah v bivalnem prostoru na ladji. Pri 13. letih je postala resna v uresničevanju svoje glasbene kariere. Ko je prvič prišla v Los Angeles, je izrazila željo, da bi posneli album R & B. Leta 2008 je Ariana odšla na avdicijo in osvojila svojo prvo nagrado ter igrala podporno vlogo navijačic v otroškem muzikalu na Broadwayu. Ko je vstopila v muzikal, je pustila srednjo šolo. Po sezoni one of Victorious wrapped se je Ariana želela osredotočiti na svojo glasbeno kariero in začela ustvarjati svoj album. Da bi okrepila svoj vokalni razpon, je začela delati z vokalnim trenerjem Ericom Vetro, ki je delal tudi s pop pevko Katy Perry. Marca 2014 so Ariano povabili, da v Beli hiši zapoje: "Women of Soul. Prejela je tudi "Breakthrough Artist of the Year" nagrado glasbenega združenja. Nagrada priznava dosežke Ariane v celotnem letu 2013. Njen drugi studijski album, Moje Vse, je izšel 25. avgusta. Njen glavni singel, "Problem" ima Avstralski rapper Iggy Azalea. Drugi singel, "Break Free", ki vključuje nemškega glasbenika in producenta Zedda, je dosegel 4. mesto na lestvici Billboard Hot 100.
Ariano Grande Butera sem si izbrala, ker se mi zdi dobra pevka.

                                                                                     Stela Sitar, 8. c

Komentarji