PREDAJA KLJUČA

V sredo, 5. junija 2013, je v telovadnici potekala predaja ključa osmim razredom.
Učenci 9 .a so pripravili kviz, vlečenje vrvi in zanimivo igro. Vsak 8. razred je moral izbrati ekipo s štirimi predstavniki, ki so se potegovali za zmago in osvojitev ključa. 

Vse ekipe (ekipa 8. a, 8. b in 8. c) so prišle na prizorišče dogajanja, kjer so se najprej pomerile v kvizu. Devetaki so jim zastavili različna vprašanja v povezavi z učitelji, učno snovjo, prehrano ... Eno izmed vprašanj je bilo, katera učiteljica pove največ dejstev. Učenci 8. a so odgovorili, da gre za učiteljico fizike Danico Mati Djuraki, in odgovor je bil pravilen. 

Prav tako so učenci 8.a pravilno odgovorili na vprašanje, ki je bilo povezano s ponedeljkovo malico. Vsaka ekipa je morala zapisati svoje sošolce po vrstnem redu, pri enem vprašanju pa so morali celo našteti tri vrste trikotnikov, ki pa niso povezani z matematiko. Pri kvizu so največ točk dobili učenci 8. a. Sledilo je vlečenje vrvi. 



Najprej so se pomerili učenci osmega a in b. Nato pa so se zmagovalci pomerili še z 8.c. Po tej igri so bili rezultati razmeroma izenačeni in sledila je samo še ena igra. En član ekipe je moral najprej z usti iz vode pobrati jabolko in ga dati v drugo posodo. Nato je moral z usti pobrati še bombon iz moke, kar pa je bilo precej nelagodno, kajti moka se mu je prilepila na obraz. Pri tej igri je zmagala ekipa 8. a, na drugem mestu je bila ekipa 8. b, zadnje mesto pa so osvojili učenci 8. c. 


 Po tej igri je bilo znano, da je zmagovalec 8. a, ki bo zato naslednje leto organiziral predajo ključa. Da bi razglasili še ekipo na drugem in tretjem mestu, sta se v vlečenju vrvi med seboj pomerili še ekipi 8. b in 8. c, zmagali pa so učenci osmega C.


Bilo je zelo zanimivo in upam, da bo tudi naslednje leto 8. a pripravil tako pester program.

                                                                    Zala Virant, 8. b

Komentarji